مدیرکل دانش پژوهان و تشکل های شاهد ایثارگر گفت:امروزه فرایند توسعه وبالاخص توسعه پایدار مهمترین دغدغه نگران مسئولان اکثر کشورها خاصه کشور ایران است .
و این امر مستلزم به کارگیری استعدادها و توانمندیهای انسانی و مشارکت فعالانه و مستمر افراد جامعه در مراحل مختلف توسعه ایی می باشد.
دکتر کریمی افزود:فرایند مشارکت مردمی در حوزه های مختلف فرهنگی،اجتماعی،سیاسی و اقتصادی در راه دستیابی به توسعه بیش از پیش با اهمیت تلقی می گردد.
و در مشارکت اجتماعی به مردم این فرصت داده می شود که در ساختن آینده و تعیین سرنوشت خود سهیم و شریک گردند .
مدیر کل دانش پژوهان تشکل های شاهدوایثارگر گفت:لازمه مشارکت اجتماعی آگاهی کامل مشارکت کنندگان نسبت به ضرورت مشارکت را می طلبد و مستلزم فراهم نمودن بستر مناسبی است تا شهروندان جامعه بتوانند به واسطه آن به پرورش استعدادها و توانمندی های خود در راه دست یابی به توسعه پایدار قدم های موثری را بردارند.واین بستر چیزی جز حضور کمی و کیفی انجمن ها و سازمانهای مردم نهاد جامعه نمی باشد.
دکتر کریمی افزود:سازمانهای مردم نهاد یا غیر دولتی رکن مهمی از جامعه مدنی درعصر کنونی قلمداد می گردند چرا که عقاید و خواسته شهروندان را بیان می کنند وبین دولت شهروندان قرار می گیرند.
دکتر کریمی به نقش بی بدیل و قابل توجهی انجمن ها در هدایت جامعه به سمت توسعه پایدار در کنار سایر بخشهای دولتی و خصوصی اشاره داشت و افزود :با توجه به کارکرد ها و اثربخشی که سازمانهای مردمنهاد میتوانند در جامعه داشته باشند ودر صورتی که اعضای آنها ازتوانمندیهای لازم و مناسب برخوردار باشند به مراتب بیش از هر زمان دیگری می توانند به رسالت خود با عنوان سفیران حوزه عمومی جامعه عمل بپوشانند
وی افزود :این امر در رابطه با تشکل های شاهد و ایثارگر نمود بیشتری دارد چرا که تشکل های شاهد و ایثارگر علاوه بر کارکردهای ذکر شده پیگیری مطالبات جامعه ایثارگری و فرهنگ ایثار و شهادت و نهادینه کردن این فرهنگ مقدس در جامعه را برعهده دارند.
کریمی همچنین درپایان به تحریمهای ظالمانه آمریکا اشاره داشت و افزود:کشور ما امروزه با مسائل و مشکلات متعدد داخلی و خارجی روبرو است لذا بیش از هر زمان دیگری به تقویت سرمایه اجتماعی و نیز همبستگی ملی برای برون رفت از این وضعیت ناخوشایند نیازمندیم و سازمان های مردم نهاد و تشکل ها در حل مسائل و مشکلات فرهنگی اجتماعی و اقتصادی جامعه قدم های موثری می توانند بردارند در این میان وظیفه تشکل های شاهد و ایثارگر به عنوان جامعه ایثارگر در حل مسایل جامعه وایجاد همگرایی بیش از سایر سازمانهای مردم نهاد است.
ترکاشوند دبیر همایش نیز در این نشست با اشاره به مشکلات ومعضلات جامعه ایثارگری افزود: جامعه ایثارگری بعد از قریب به ۳۰ سال هنوز از ابتدایی ترین حقوق خود محروم است و جای تاسف است که در آستانه ۴۰ سالگی انقلاب ایثارگران همچنان در پیچ وخم مشکلاتی چون احراز کمیسیون پزشکی،معیشت،درمان و ملزومات اولیه زندگی هستند .
ترکاشوند افزود : در حالی وارد سی وهشتمین سال شروع جنگی می شویم که به زعم باطل برنامه ریزان وآغاز کنندگان آن بنا بود ظرف یک هفته تهران را فتح وطومار انقلاب نوپای ملت ایران برچیند،لیکن با رشادت وفداکاری ملت ایران و جوانان جان برکفی که سر در گرو نظام ورهبری نهاده بودند خاک مقدس ایران را ترک کردند .
وی بیان کرد: چندسال باید بگذرد تا مسوولان متوجه حال زار جامعه ایثارگری شوند و خودرا از قید وبند ماده ها و تبصره ها وآئین نامه خلاص کننند و مشکلات این قشر محجوب وفداکار را که قریب به ۳۰ سال است روی هم تلمبار شده حل کنید؟
ایشان ادامه داد: برحسب وظیفه وبه عنوان سربازی کوچک وجانبازی درد کشیده اجازه میخواهم تا به نمایندگی از جامعه ایثارگری از محضر مقام معظم رهبری تقاضا کنم اگر مصلحت می دانند برای حل مشکلات لاینحل جامعه ایثارگری شخصاً ورود نمایند.
دبیر همایش تشکل های شاهد وایثارگر افزود: امروزه وضعیت رقت بار جامعه ایثارگران بخصوص جانبازان ورزمندگان زیر ۲۵ درصد به مرحله بحران وانفجار رسیده.
ترکاشوند گفت: ایثارگر فقیر و معسر و درمانده نیست، بلکه طلبکاری نجیب است که شما نمایندگان ودولتمردان ۳۰ سال است آنها را نادیده گرفته اید .
ترکاشوند دبیر همایش بیان کرد: رنج وآلامی که طی سالهای متمادی بر ایثارگران و خانواده هایشان گذشته و میگذرد سخت است اما سخت تر از آن نادیده گرفتن خود آنان است.
وی به کارگروههای چهارگانه بهداشت ودرمان-فرهنگی اجتماعی-حقوق واموربین الملل واقتصاد مقاومتی اشاره کرد وافزود: جلسات برنامه ریزی شده منظمی جهت برگزاری همایش تشکیل شد و در کارگروهها ودبیرخانه همایش بیش از ۲۰۰۰ ساعت نفر جلسات کارشناسی وبرنامه ریزی جهت دسته بندی مسائل ومشکلات جامعه ایثارگری وتعیین الویتها برگزار شد.
ایشان افزود: بعد از نخستین همایش در سال ۹۵ بطور متناوب ماهیانه یک جلسه برگزار و با دعوت از کارشناسان خبره ومعاونین بنیاد موضوعات جامعه ایثارگری را پیگیری نموده و بناست این کار با حمایت مدیران تشکل ها وبسط وگسترش دامنه کار ودر صورت ضرورت تشکیل کارگروههای دیگر تداوم داشته باشد.
پس از گذشت ۴۰ سال دستاوردهای بسیار زیادی در عرصههای مختلف نصیب جمهوری اسلامی ایران شده است، بهنحویکه دشمنان کشور ما نیز به آن اذعان دارند. ایران به نسبت ۴ دهه گذشته از اقتدار سیاسی و جایگاه فاخری برخوردار شده که توانسته در معادلات سیاسی بینالملل نقش مهمی را ایفا کند.
وی افزود: ایران بدون شهدا، جانبازان و آزادگان در ۴۰ سال قبل با ایران فعلی قابل مقایسه نیست و مقاومت ایران سبب شده که این کشور در معادلات منطقهای، فرا منطقهای و دنیای اسلام نقش تعیینکنندهای داشته باشد که پیروزیهای بزرگ ملتهای عراق، سوریه، فلسطین، یمن و دنیای اسلام نشانه نفوذ فرهنگ مقاومت در عرصه بینالمللی و منطقه است.
حجتالاسلاموالمسلمین ابوترابی فرد ادامه داد: قدرت سیاسی جمهوری اسلامی ایران اینگونه است که بر سر میز مذاکره، ایران یک طرف و قدرتهای سیاسی مطرح جهان در آنسوی میز مینشینند. در کنار این قدرتها جمهوری اسلامی ایران با بالاترین ثبات سیاسی و مردمسالاری حضور دارد که ریشه آن در مشارکت مردمی در تمامی عرصههاست.
وی با تأکید بر اینکه رمز پایداری نظام جمهوری اسلامی ایران اراده ملت در دوران دفاع مقدس و پسازآن است، گفت: قدرتهای مقابل ما از کمترین ظرفیت برای ماندگاری برخوردار هستند، درصورتیکه ۴۰ سال از انقلاب اسلامی ایران با اقتدار مردم شریف آن میگذرد و ما توانستیم علاوه بر حفظ کشور خود در کنار ملتهای لبنان، عراق، سوریه، یمن، فلسطین و ترکیه حضور داشته باشیم.
امام جمعه موقت تهران ادامه داد: در عرصههای علمی نیز خانواده شاهد و ایثارگر بالاترین مراتب و رتبهها را در عرصه منطقهای و بینالمللی کسب کردهاند.
امام جمعه موقت تهران در پایان با تأکید بر اینکه ریشه تمامی دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران در دفاع مقدس است، گفت: زیرساختهای اقتصادی ایران محصول انقلاب اسلامی است و اگر ایثار جانبازان، آزادگان و خانواده شهدا نبود این دستاوردهای عظیم برای کشور حاصل نمیشد.
گفتنی است، دبیر این همایش نیز به ارائه گزارشی از فعالیتهای دبیرخانه پرداخت و میثاقنامه و بیانیه نهایی این همایش قرائت شد.
همچنین معاونین توسعه مدیریت و منابع، حقوقی و امور مجلس، فرهنگی و آموزشی و تعاون و امور اجتماعی بنیاد در پنلی تخصصی به سؤالات جانبازان و تشکلهای حاضر در جلسه پاسخ دادند و روسای ۴ کارگروه نیز به بیان نتایج نشستهای خود پرداختند و دبیران تشکلهای شاهد و ایثارگر استانی دیدگاههای خود را بیان داشتند و حجت الاسلام والسلمین محمدحسن اختری دبیر کل مجمع جهانی اهل بیت (ع)نیز به ایراد سخنرانی پرداخت.